Bouwplaatsbezoek luchtdicht bouwen

Luchtdicht bouwen in de praktijk

Innoceal organiseerde, tezamen met Hevadex, een eerste bouwplaatsbezoek rond de problematiek luchtdicht bouwen. Daar kregen geïnteresseerden vanuit bouwbedrijven, adviesbureaus, architecten- en ingenieursbureaus de mogelijkheid om een applicatie van onze oplossing voor het luchtdichting maken van gebouwen – Blowerproof Liquid – van dichtbij te bekijken.

bouwplaats

Het project behelst het luchtdicht maken van 32 nieuwbouwwoningen, teneinde de classificatie van energiezuinige woning te bekomen. Daarvoor werden alle aansluitingen rond de kozijnen, vloer-wand aansluitingen, wand-plafond aansluitingen en dakaansluitingen luchtdicht gemaakt.

luchtdichting - een uitdaging

Een 20-tal bezoekers kon ervaren dat we met Blowerproof Liquid een uiterst efficiënte oplossing hebben voor een op het eerste zicht onmogelijke opdracht.

Blowerdoor test

Tijdens het bezoek werd één van de appartementen onderworpen aan een (tussentijdse) Blowerdoortest. Daarbij werd aangetoond dat alle aansluitingen, ook de moeilijkste zoals de hoeken van de kozijnen, perfect luchtdicht zijn.

blowerdoor test

Meer nog, door het uitvoeren van deze testen tijdens de bouwfase besloot de aannemer om bepaalde extra luchtdichtingswerken te laten uitvoeren. Zo werden de OSB-platen die gebruikt werden om de leidingenkokers te maken ook met Blowerproof Liquid behandeld, nadat men kon vaststellen dat ze een enorm potentieel luchtlek vormden.

Meer informatie over Blowerproof Liquid.

Schrijf u hier in indien u op de hoogte wens te blijven van volgende bouwplaatsbezoeken of ander nieuws over onze projecten.

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

NL: 084 430 0330

      BE: 0474 963 219

 

Nieuwsbrief

Schrijf u in via het contactformulier.

 

Beeldmateriaal

Laat u overtuigen door de veelvuldige inzetbaarheid van onze oplossingen.