Innoceal en Zwapex op Ecobouw

logo EcobouwInnovatieve oplossingen voor luchtdicht bouwen en renoveren


Bent u ook op zoek naar de juiste partner voor luchtdichting? Ontbreekt u ook de juiste kennis als het gaat om duurzaam luchtdicht bouwen?

Kom dan naar de Ecobouw beurs in de Jaarbeurs te Utrecht op 23-24-25 september, waar Zwapex en Innoceal samen hun oplossingen voor luchtdicht bouwen voorstellen. De beurs maakt deel uit van de Dutch Green Building Week, één van de belangrijkste activiteiten op het vlak van duurzaam bouwen.

Nederland maakt zich klaar voor luchtdichting

De grotere vraag naar duurzame, energiezuinige woningen en de op til staande wijziging in het Bouwbesluit (verlaging EPC waarde en strengere controles) zorgt voor een toenemende honger naar kennis over luchtdicht bouwen.

Hoewel luchtdichting geen nieuw item is, er wordt al meer dan 10 jaren over gesproken, bleek het vooral een thema te zijn van de passiefbouw. Maar door de verlaging van de EPC wordt de noodzaak van een goede luchtdichting nu een stuk groter.

In de praktijk is luchtdichting vandaag de dag voornamelijk voer voor discussie en klachten. De meeste van deze klachten hebben te maken met de juiste applicatie en de duurzaamheid van de luchtdichting. Het gevolg zijn vochtplekken in huis, tocht in de woonruimte, een rottende dakconstructie, en de daarop volgende bouwgeschillen en oplopende herstelkosten.

Professionals uit de bouwwereld buigen zich momenteel over deze problematiek in allerlei werkgroepen en tal van opleidingen. Ze zijn er op zoek naar de juiste kennis en de beschikbare technieken en materialen. Meer nog, de impact op de planning en het bouwproces en het gebrek aan expertise blijken groter te zijn dan gedacht.

Zwapex en Innoceal: partners in luchtdicht bouwen

Zwapex en Innoceal vormen het perfecte team als het gaat om het luchtdicht maken van uw bouwen. Sterker nog, u bent verzekerd van een professionele aanpak en een toekomstgerichte oplossing.

Zwapex is – vooral als het gaat om afdichtings- en brandweringstechnieken – al vele jaren een bekende in de Nederlandse bouwwereld. Door haar servicegerichte en flexibele organisatie, haar deskundige medewerkers en haar innovatieve kijk op producten en processen levert Zwapex (totaal)oplossingen op maat voor haar klanten.

Innoceal, een nieuwkomer op de Nederlandse markt, heeft de voorbije jaren haar expertise opgebouwd in België, tezamen met Duitsland voorloper op het vlak van luchtdichting in Europa. Ze brengt naast haar kennis over luchtdicht bouwen ook een innovatief product op de Nederlandse markt: Blowerproof Liquid.

Dit lucht- en dampdicht membraan, een watergedragen polymeer, wordt namelijk naadloos gespoten en heeft als grote voordeel dat het luchtlekken zeer doelmatig dicht, ook op lange termijn. Blowerproof Liquid hecht daarnaast op zowat alle materialen, ook in vochtige of stoffige omgevingen, en is daarmee zeer efficiënt inzetbaar.

Meer informatie vindt u terug op www.innoceal.com en www.zwapex.nl.

Lees zeker onze brochure "Efficiënt luchtdicht bouwen en renoveren".

Wenst u op de hoogte te blijven van onze projecten en innovaties? Schrijf u dan hier in.

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

NL: 084 430 0330

      BE: 0474 963 219

 

Nieuwsbrief

Schrijf u in via het contactformulier.

Beeldmateriaal

Laat u overtuigen door de veelvuldige inzetbaarheid van onze oplossingen.