Sterk partnership in luchtdicht bouwen

Zwapex en Innoceal slaan handen in mekaarZwapex en Innoceal gaan samenwerking aan

Zwapex en Innoceal hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten die voor beide partijen een stap vooruit betekent in de markt van het luchtdicht maken van gebouwen.

Zwapex is – vooral als het gaat om afdichtings- en brandweringstechnieken – al vele jaren een bekende in de Nederlandse bouwwereld. Innoceal, een nieuwkomer op de Nederlandse markt, heeft de voorbije jaren haar expertise opgebouwd in België, tezamen met Duitsland voorloper op het vlak van luchtdichting in Europa.

Beide partijen creëren met dit partnership een belangrijk voordeel. Zwapex kan zich, door het gebruiken van de kennis en oplossingen van Innoceal, verder ontplooien op het gebied van luchtdicht bouwen. Innoceal krijgt door deze samenwerking toegang tot de 70-man sterke ploeg van Zwapex en schept daarmee de nodige flexibiliteit bij grote projecten.

Duurzaam luchtdicht

De beide partners zullen voor het luchtdicht maken van gebouwen gebruik maken van een innovatie in de markt: Blowerproof Liquid. Dit lucht- en dampdicht membraan, een watergedragen polymeer, wordt namelijk naadloos gespoten en heeft als grote voordeel dat het luchtlekken zeer doelmatig dicht, ook op lange termijn. Blowerproof Liquid hecht daarnaast op zowat alle materialen, ook in vochtige of stoffige omgevingen, en is daarmee zeer efficiënt inzetbaar.

Energiezuinigheid staat centraal

Net als in de rest van Europa staat de energiezuinigheid van gebouwen ook in Nederland centraal in de komende jaren. Met een dalende maximale EPC (energieprestatiecoëfficiënt) en strengere controles worden energiebesparende bouwtechnieken en –materialen steeds belangrijker.

In de voorbije jaren is er voornamelijk gefocust op het beter isoleren van gebouwen en het inzetten van energiezuinigere technologieën voor het verwarmen en het opwekken van elektriciteit, zoals zonnepanelen, condensatieketels, warmtepompen, etc.

De komende jaren zal men extra aandacht besteden aan het luchtdicht maken van gebouwen, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. Deze luchtdichting, niet te verwarren met waterdichting, heeft als voornaamste doelstelling om ongecontroleerde luchtstromen, luchtlekken genoemd, te bannen.

Voornamelijk in de winter zorgen deze luchtlekken voor een aanzienlijk verlies aan rendement. Het beter controleren van deze luchtstromen zorgt ervoor dat men zelf bepaalt wanneer men verlucht, en dit al dan niet met recuperatie van warmte.

Bovendien heeft luchtdichting nog enkele bijkomende voordelen. Zo zorgt ze voor een beter comfort door het verminderen van onaangename tocht, vermijdt het indringen van vocht en fijn stof in de woning en reduceert het lawaaihinder.

Meer nog, een goede luchtdichting zorgt voor een betere waterdichting en gaat condensatie in de muren tegen waardoor de isolatie haar isolerend vermogen langer behoudt.

Meer informatie vindt u terug op www.innoceal.com en www.zwapex.nl.

Lees zeker onze brochure "Efficiënt luchtdicht bouwen en renoveren".

Wenst u op de hoogte te blijven van onze projecten en innovaties? Schrijf u dan hier in.

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

NL: 084 430 0330

      BE: 0474 963 219

 

Nieuwsbrief

Schrijf u in via het contactformulier.

Beeldmateriaal

Laat u overtuigen door de veelvuldige inzetbaarheid van onze oplossingen.