Sterk resultaat

Blowerproof Liquid zet sterk resultaat luchtdichtheid neer

Onze partner Hevadex kreeg de opdracht om de nieuwbouw kantoren van de bouwonderneming Kumpen luchtdicht te maken. Zij maakten daarbij gebruik van het gespoten lucht- en dampdicht membraan Blowerproof Liquid.

Uitdagend project

De firma Kumpen bouwde haar kantoren te Fleurus (B) tegen de bestaande magazijnen. Er werd geopteerd voor een staalconstructie, in combinatie met gipsbetonblokken en een steeldeck dak.

Door de veelheid aan materialen en aansluitingen, waaronder ook een gipsbetonwand van het aanpalende magazijn, had men twijfels over het behalen van de luchtdichtheidsvereiste van 0,6 bij n50 (qv10 van 0,15).

Men had al enkele jaren ervaring met tapes en folies, maar ging door de specifieke kenmerken van het project op zoek naar alternatieve technieken. Zo kwam men terecht bij het innovatieve Blowerproof Liquid en de firma Hevadex, die de uitdaging aannam.

Uitzonderlijk sterke resultaten

De inzet van Blowerproof Liquid bleek al snel enkele grote voordelen te hebben. Zo kon men met hetzelfde product alle gebruikte materialen overbruggen, wat een aanzienlijke tijdswinst opleverde. Vocht in het gebouw bleek ook geen probleem te vormen, wat de planning een stuk makkelijker maakte.

Nadat de luchtdichtingswerken beëindigd werden, was het uitkijken naar de resultaten van de Blowerdoor test. Men diende een coëfficiënt van 0,6 te behalen bij n50, maar dat bleek geen probleem te vormen.

Het uiteindelijke resultaat van 0,23 bleek zo uitzonderlijk dat de firma Kumpen het product steevast ging inzetten bij haar volgende projecten.

Meer informatie over Blowerproof Liquid, of download onze brochure "Efficiënt luchtdicht bouwen en renoveren".

Schrijf u hier in indien u op de hoogte wens te blijven van nieuws over onze projecten.

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

NL: 084 430 0330

      BE: 0474 963 219

 

Nieuwsbrief

Schrijf u in via het contactformulier.

Beeldmateriaal

Laat u overtuigen door de veelvuldige inzetbaarheid van onze oplossingen.